Pasen

 Pasen is een van oorsprong een Christelijk feest. Het begint al op de donderdag voor Pasen genaamd de Witte donderdag . Dit is de dag dat Jezus aan zijn laatste avondmaal ging. Vervolgens hebben we de Goede Vrijdag waarop Hij zichzelf opofferde en stierf aan een kruis. Ik begrijp nog steeds niet wat er goed is aan het opofferen van je leven voor iemand anders dus waarom noemen wij dit een Goede Vrijdag?  Zaterdag wordt Stille zaterdag genoemd, die dag zouden kerkklokken niet luiden. Terwijl de rest van de wereld gewoon doorgaat.....Hoezo Stil? En dan komt het ...... de Paaszondag; wonder boven wonder staat Jezus weer op. Iets waar de wetenschap jaloers op zal zijn. Hoe dan ..... voor ons een vraag waarop geen antwoord komt.


Pasen vieren wij  met een lekkere lunch, brunch of diner met dierbaren  Een ritueel hierbij is dat er paaseieren worden beschilderd en verstopt in de tuin of ergens in huis. Waarom eieren horen bij Pasen?  Paaseieren zij het symbool van de herrijzenis van Jezus Christus op Paaszondag. En waar komt die paashaas vandaan? Het schijnt dat deze een teken van vruchtbaarheid is al in de 16e eeuw kreeg je als je braaf was een mand met paaseieren van de paashaas.


Mijn Conclusie is dat Pasen een korte versie van de decembermaand is. Een combinatie van Sinterklaas die zijn taak door de paashaas uit laat voeren en chocolade-eieren bij brave kinderen rondbrengt, vervolgens stouwen wij ons vol met eten zoals we dit met ook met de kerstdagen doen.


Ik wens iedereen vast een heel fijn Pasen, geniet, eet en drink met elkaar dan kunnen we er weer even tegen tot december!


Liefs Prinses

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwetsen

Webradio www.Gigantenteam.nl kennismaking

Verlangen