Voorjaarsschoonmaak

Het voorjaar staat in het teken van een nieuw begin. Wereldwijd staat dit nieuwe begin gelijk aan de grote voorjaarsschoonmaak.

In het Midden-Oosten en China koppelt men voorspoed en positieve energie aan de grote schoonmaak. Kwade geesten zouden worden verdreven. Het hele huis wordt dan letterlijk en figuurlijk op zijn kop gezet; gordijnen wassen, ramen zemen, kasten opruimen en afsoppen, de keuken en badkamer krijgen een grote beurt, kleding en tapijten worden gereinigd. Alles wordt aangepakt.


Maar......waarom zijn we eigenlijk zo gek hieraan mee te doen want het is namelijk niet onze favoriete klus. Misschien omdat we op deze manier  afscheid neem van de winter zodat de ramen en  deuren weer open gezet kunnen worden voor een frisse voorjaarsbries. Welkom zonnestralen kom lekker binnen!

Wij in Europa hechten wel iets minder  waarde aan de voorjaarsschoonmaak dan andere werelddelen, hoewel we dit wel associëren met voorjaar en positiviteit.


Prinses is de laatste weken druk bezig geweest en heeft bijna alles schoon en fris zowel thuis als in ons chalet. Zijn jullie er al klaar voor of is het misschien gebeurt? Het is namelijk een bewezen feit dat: een schoon opgeruimd huis, bijdraagt aan een opgeruimd hoofd. Dus laat de zon maar komen ga aan de poets en het leven ziet er veel rooskleuriger uit

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwetsen

Webradio www.Gigantenteam.nl kennismaking

Verlangen