Jezelf zijn

 

Wij mensen hebben een enorm aanpassingsvermogen en hebben de neiging om onszelf hierin te verliezen.  Komen we in een omgeving waarin we ons niet prettig voelen dan gaan automatisch de voelsprieten uit en stellen we ons terughoudend op.

Zijn we op bekend terrein dan durven we onszelf te zijn.

 

Wat andere mensen van ons denken vinden we belangrijk maar of dat de juiste instelling is? Ik weet het niet. Waarom kunnen we niet overal gewoon onszelf zijn. Ben je stil dan ben je saai ben je uitbundig dan kom je aandacht tekort. Vaak zijn wij in staat hier een middenweg in te vinden maar dat lukt niet altijd, en wat belangrijker is dat HOEFT ook niet altijd. De mening van anderen beïnvloed een groot deel van je persoonlijkheid bewust en onbewust.

 

Jammer is dat toch. Mijn mening is wees jezelf en nóg belangrijker blijf dicht bij je eigen persoonlijkheid. Durf te leven zoals jij dat wil en niet zoals een ander van je verwacht. Als dat niet wordt geaccepteerd dan zegt dat meer over de persoonlijkheid van degene die dit afkeurt.

 

Dus ga met opgeheven hoofd door het leven, wees lekker je zelf en laat ze maar kletsen. Als dit mensen niet aanstaat kan je ze maar beter kwijt zijn.

 

Liefs Prinses

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwetsen

Webradio www.Gigantenteam.nl kennismaking

Verlangen