Oordeel

 

Er wordt veel geoordeeld over elkaar zonder dat men de werkelijkheid weet.

Het is een soort wantrouwen van mensen die dan maar zelf verzinnen waarom een ander ergens niet toe in staat is.

 

Als je heel goed nadenkt dan merk je dat je er zelf ook wel eens aan mee doet. Ik betrap me er zelf ook op dit ook wel eens te doen. Oordelen over een ander omdat het aan de moed ontbreekt rechtstreeks die persoon te vragen hoe het zit. Stom eigenlijk want hier kweek je onvrede mee. Achteraf voel je jezelf schuldig als je het werkelijke verhaal hoort. Dan blijkt dat het toch net even anders in elkaar steekt. Het siert je dan om toe te kunnen geven dat je fout zat en rest je niks anders dan een welgemeend excuus aan te bieden.

 

Over mij wordt natuurlijk ook geoordeeld en ik denk dat iedereen het gevoel wel eens heeft dat mensen een mening over je hebben terwijl dit niet op waarheid berust.

Het zou mooi zijn als we met z'n allen kunnen afspreken dat we proberen om oordelen te vermijden en mensen rechtstreeks aan te spreken! Wanneer er vraagtekens zijn over een persoon, vraag ernaar en degene die dit betreft bepaalt zelf of hij of zij antwoord wil geven. Ik denk persoonlijk dat het veel ruis en onvrede wegneemt en je hiermee alleen maar meer respect afdwingt.

 

Ik sluit af met de spreuk:

Oordeel niet over een ander wanneer je hun last nog niet hebt gedragen.

 

Liefs Prinses

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwetsen

Webradio www.Gigantenteam.nl kennismaking

Verlangen